JASON JAMES – SEEMS LIKE TEARS AGO

“Seems Like Tears Ago” is niet alleen de titel van het splinternieuwe album maar ook van de eerste single uit de tien tracks tellende traditionele countryplaat van de uit Texas City afkomstige zanger en songschrijver Jason James. We kregen deze jonge Texaan trouwens al eens eerder op bezoek bij ‘Rootstime’ toen we zijn titelloze debuutplaat onder de loep mochten houden in november 2015 en we hem een veelbelovende ‘ster in wording’ noemden in de wereld van de op de jaren ’60 en ’70 geënte countrymuziek.

Ook nu verzamelde de over een heerlijke countrystem beschikkende Jason James weer een aantal zeer leuke ‘honky tonk’-liedjes, lekker dansbare countryrocksongs en ‘tearjerker’-countryballads. We willen dat even illustreren door de twee bijgevoegde audiovideo’s van de countryrocker “Move A Little Closer” en de emotionele tearjerker-albumtiteltrack “Seems Like Tears Ago”. Het lijkt even alsof Hank Williams of George Jones terug onder ons is gekomen om het liedje “I Miss You After All” te zingen, maar het gaat hier wel degelijk over een kraakverse nieuwe song van Jason James.

Bij het nummer “We’re Gonna Honky Tonk Tonight” hoeven we u wellicht niet te vertellen in welke muziekstijl die song wordt gebracht. Bij het horen van het droevige nummer “Achin’ Takin’ Place” voelt de luisteraar ongetwijfeld zelf de pijnlijke steken in de hartstreek opduiken. Critici zullen beweren dat Jason James helemaal niets nieuws onder de zon brengt met deze platen en dat is misschien ook wel zo, maar als zijn werk de kwaliteit van de traditionele countryplaten benadert of overtreft, dan is daar volgens ons echt niets mis mee.

Dat gebeurt hier dan ook meermaals op het album “Seems Like Tears Ago”, o.a. in prachtsongs als het liefdesliedje “Simply Divine”, de pianoballad “Coldest Day Of The Year” waarin de jankende pedal steelgitaar de sound bepaalt of de tranentrekkers “Foolish Heart” en “Ole Used To Be”. De instrumentalisten die voor de knappe muziek bij deze tien liedjes zorgden zijn gitarist Geoff Queen, Cody Braun op fiddle, T. Jarrod Bonta op piano, Jacob Marchese op bas en Rick Richards op drums. Net als bij zijn debuutplaat was de van zijn werk voor Corb Lund en Hayes Carll gekende John Evans opnieuw de producer van dit tweede ijzersterke countryalbum van Jason James.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Melodyville Records

video